Bio pirina ostra moka

3,50

1000 g; v ceni vštet 9,5% DDV.

Pira je prastara vrsta pšenice, po vsebnosti beljakovin sodi v sam vrh. Te se po zgradbi razlikujejo od pšeničnih beljakovin, zaradi tega piro zelo dobro prenašajo ljudje, ki so alergični na beljakovine drugih žit. Mehka moka in ostra moka se razlikujeta po velikosti delcev moke (presejani skozi različna sita). Ostro moko dobimo pri sejanju skozi srednje gosta sita. Če uporabljate pri peki ostro moko, boste v primerjavi z mehko dobili več testa, to pa bo počasneje vzhajalo. Prav tako je treba pri pripravi testa dodati več vode kot bi jo pri mehki moki. Uporabimo jo za pripravo finega peciva, palačink, piškotov, testenin in kruha.

Kategorija:

Dodatne informacije

Teža1 kg
POREKLO

Slovenija, iz lastne pire.

KOLIČINA

1000 g

SESTAVINE

100% pirina moka iz nadzorovane ekološke pridelave.

SHRANJEVANJE

Hraniti v suhem prostoru in zaprti embalaži