Bio prosena kaša

2,504,50

500 g | 1000 g; v ceni vštet 9,5% DDV.

Prosena kaša nastane z luščenjem prosenega zrnja, ki spada med najstarejša žita. Je lahko prebavljiva in okusna jed. Lahko vsebuje sledi glutena.

Priprava: Proseno kašo najprej splaknemo v vroči vodi, kuhamo v vodi ali na mleku, do 15 min (še manj, če jo prej namakate v vodi). Ko zavre, odstavimo in pustimo pokrito na toplem. Zrnja se tako ne bodo lepila. Na 1 skodelico prosene kaše dodajte 3,5 skodelice vode. Uporabljamo jo za pripravo samostojnih jedi, prilog in sladic.

Počisti
Kategorija:

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
POREKLO

Slovenija, iz lastnih semen prosa

KOLIČINA

500 g, 1000 g

SESTAVINE

100 % prosena kaša iz nadzorovane ekološke pridelave.

SHRANJEVANJE

Hraniti v suhem, temnem prostoru in zaprti embalaži.