Bio soja v zrnju – NOVO!!!

3,305,80

500 g | 1000 g; v ceni vštet 9,5% DDV.

Bio soja je ekološke pridelave, kar pomeni, da ni gensko spremenjena. Je stročnica, ki je v prehranski industriji pogosto uporabljena. Za sojo je značilna visoka vsebnost beljakovin in maščob. Ima zelo ugodno hranilno sestavo. Iz soje si lahko predelamo različne izdelke, kot so tofu, sojini napitki, jogurti in drugi izdelki. Soja je bogata s hranili, ki so tudi sicer značilna za večino stročnic – to so vlaknine, minerali kalij, cink, magnezij, mangan, fosfor in železo, ter vitamini B kompleksa, vključno s folatom in vitaminom K. Vsebuje tudi antioksidante izoflavone, za katere je bil ugotovljen ugoden vpliv na zdravje. Sojo in druge stročnice zaradi izjemne hranilne sestave, v okviru raznovrstne prehrane, priporočamo vsem, ne samo vegetarijancem in veganom.

Uporaba: za pripravo prilog (kuhana soja v zrnju), namazov (kot je humus), polpetov (kot felafli), sojino mleko, tofu. Surovo zrnje lahko zmeljemo tudi v moko (brez glutena).

Priprava: za moko, polpete, namaz. Za prilogo ali namaz čez noč namočeno sojo skuhamo, jo pripravimo kot prilogo glavni jedi ali uporabimo za pripravo namazov. Za polpete uporabimo surovo namočeno sojo in jo v multipraktiku zmeljemo na drobno. Dodamo začimbe, oblikujemo v polpete in spečemo.

Počisti
Kategorija:

Dodatne informacije

TežaNi na voljo
POREKLO

Slovenija, iz naše kmetije

KOLIČINA

500 g, 1000 g

SESTAVINE

100 % soja iz nadzorovane ekološke pridelave.

SHRANJEVANJE

Hraniti v suhem in hladnem prostoru v zaprti embalaži.