Skrivnost ričkovega olja

PRVA SUPER LASTNOST RIČKOVEGA OLJA
Ričkovo olje ima idealen delež maščobnih kislin (pravo razmerje z omega 6, kar je edinstveno ričkovemu olju)

KAJ JE DRUGA SUPER LASTNOST RIČKOVEGA OLJA?
Ponaša se z visoko vsebnostjo večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Posebej še alfalinolenske maščobne kisline omega 3. Te je kar okrog 40 odstotkov celotnega deleža maščobnih kislin v olju in to v pravem razmerju z omega 6. To olje bo zagotovo preprečilo nastanek vnetnih procesov ali vnetnih prostaglandinov, seveda ob rednem uživanju in uravnoteženi prehrani. Poleg tega ričkovo olje vsebuje visoko koncentracijo vitamina E.

TRETJA SUPER LASTNOST RIČKOVEGA OLJA
Vsebuje veliko rastlinskih sterolov, fitosterolov, ki preprečujejo nastajanje škodljivega holesterola v telesu. V ričkovem olju je tudi več drugih izjemno koristnih snovi, zaradi katerih spada med najpomembnejša za naše zdravje. Ričkovo olje poleg vsega naštetega vsebuje še KAMELININ. To je spojina, ki v svoji zapleteni formuli vsebuje tudi žveplo, kakor vse druge križnice in ima dokazano učinek za krepitev imunosti in protirakave učinke.

Tako o ričkovem olju Marija Merljak, živilska tehnologinja in prehranska svetovalka v svoji knjigi Olja za prehrano, zdravje in nego telesa ter v Pomagaj si sam, 24.1.2022, str. 14-15.

Ričkovo olje ima idealen delež maščobnih kislin (pravo razmerje z omega 6, kar je edinstveno ričkovemu olju)

Že davno v preteklosti je bilo znano, da ima ričkovo olje izrazito zdravilne lastnosti. Ljudje so izkustveno vedeli, da pomaga pri želodčnih težavah, čirih in podobno. Priporočali so ga pri lajšanju težav s srcem in ožiljem, zlasti sladkornih bolnikov, pri revmatoidnem artritisu, ob ženskih menstrualnih in menskih težavah, luskavici ter drugih kožnih boleznih in alergijah.

rickovo_olje1
rickovo_olje2

KDAJ UPORABIMO RIČKOVO OLJE V ZDRAVILNE NAMENE?
V novejšem času ga priporočajo za zniževanje holesterola, blaženje težav pri multipli sklerozi in drugih degenerativnih boleznih. Zato ričkovo olje prodajajo tudi v lekarnah, saj so ljudska vedenja dopolnili z znanstvenimi spoznanji. Notranje zdravi zlasti vsa vnetja sluznic.
V teh primerih užijte po eno žlico ričkovega olja zjutraj na tešče in eno pred spanjem, tudi tedaj na prazen želodec. Olje uravnava želodčno kislino in celi rane na želodcu.

V KATERIH PRIMERIH ŠE LAHKO UPORABITE RIČKOVO OLJE?
Tudi ko vas pestijo kakšne rane, odrgnine, opekline lahko namažete z ričkovim olje, saj vpliva zelo blagodejno na zdravljenje. Prav tako izredno pomaga normalizirati telo po operacijah polipov. Naše stranke poročajo tudi o regeneriranju kože v primeru kožnega raka.